19.1.08

Отново за Нея, всевластната

Защо самотата убива? Защо унищожава човека по така бавен и жесток начин? Защо отнема всички чувства, оставяйки празнота, която няма с какво да запълним? Защо имаме нужда от хора, понякога от който и да е? Защо ни наранява, без някой да ни е наранил истински? Защо не ни оставя нищо, за което да се хванем, в което да вярваме? Защо влиза толкова дълбоко в мислите ни, че вече не я забелязваме? И, което е най-жестоко, защо се появява дори когато сме заобиколени от безброй много хора? Защо въобще трябва да я има? Нима сред всички хора, които срещаме всеки ден, няма нито един, който да я премахне от сърцата ни? Защо са ни нужни точно определен вид хора?
Не знам. Дотук отговарях на въпросите си, давах свои обяснения за истините в живота. Тук не мога да кажа нищо. Нямам си и най-малка представа. "Geen flauw idee", както казват тук. Нищичко. Е, признавам си, сигурно ако се понапъна ще измисля нещо. Обаче... понякога я усещам като нож, който някой забива дълбоко, после измъква, за да забие отново. И отново. И така докато не дойде вдъхновението, истината, приятелите, сигурно и любовта...

2 коментара:

Анонимен каза...

Vinagi sum mislela, che chovek e sposoben da jivee i sam, i do izvestna stepen sum go dokazala za sebe si. No se zamislih togava zashto, adjeba, ima tolkova mnogo hora na taq Zemq.. ako chovek iska naistina da e uspql, da e dovolen ot sebe si, toi trqbva da se spravi ne samo s trudnostite, no i s vsichki tezi hora - inache bi bilo prosto prekaleno lesno :) A lesnoto ne e interesno :)
Taka che samotata ne samo che ne e "zdravoslovna", ami i prechi na chovek da osushtestvi sebe si izcqlo.
Osven tova - bez podkrepata na nai-blizkite ti hora e strashno, ubiistveno trudno. Ponqkoga chovek se "otnasq" v nqkoq svoq ideq ili strategiq, koqto bavno, no sigurno go ubiva, krie q v sebe si staratelno, za da ne mu q otkradne nqkoi, a kogato nai-blizkite ti nauchat za tova i ti posochat praviq put,kakto samo te mogat,zashtoto naistina te razbirat.. sqkash toplina se razliva po surceto ti, sqkash se razmrazqva neshto v teb.. e obiknoveno tova otkliuchva edin golqm i produljitelen rev, no .. da ne zadulbavame :D
Obshto vzeto s malko prikazki: izpravim li se pred samotata, se nalaga nai-uchtivo da q pomolim da si obere krushite, kolkoto i da ni kostva :)
Monika

angya каза...

Добре казано. Изненадана съм, и то изключително приятно, че го... хм... чета точно от теб. Действай все така (: (ей, наистина се радвам, никви иронии, никви лигни, можеш да ми вярваш)